Τα φέρνουμε, τα πουλάμε, τα αγοράζετε, τι είναι όμως;;; - Refurbished Laptops & PCs

 

Το Μουσικόραμα, μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες ενασχόλησης και εξειδίκευσης στον μουσικό και ηχητικό εξοπλισμό, ανοίγει τους ορίζοντές του εισερχόμενο δυναμικά στον τομέα της τεχνολογίας. Σε εμάς πλέον θα βρείτε ανακατασκευασμένα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας τα οποία προσαρμόζουμε στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

Αυτό το άρθρο αποτελεί την έναρξη αλληλεπίδρασης με το κοινό, ως εργαλείο εξυπηρέτησης και απάντησης βασικών αποριών πάνω στον συγκεκριμένο κλάδο των refurbished προϊόντων.

 

Τι είναι λοιπόν το ανακατασκευασμένο (refurbished) προϊόν;

 

Ένα προϊόν το οποίο υπάγεται στην έννοια του refurbished, σίγουρα δεν είναι το ‘προϊόν ζελατίνας’, πριν δηλαδή εσείς κάνετε unboxing - το τελευταίο άγγιγμα που υπέστη δεν έγινε από κάποιον Ασιάτη.

Είναι το προϊόν που βρίσκεται σε κατάσταση, "like new", χωρίς όμως να το βαφτίζουμε μεταχειρισμένο καθώς έχει ξαναπεράσει στάδια της βιομηχανικής παραγωγής. Είναι ένα προϊόν που (κατά περίπτωση) έχει αποκατασταθεί, ανακαινιστεί, επανεξοπλιστεί, φρεσκαριστεί και το κυριότερο πολλαπλώς δοκιμαστεί και ελεγχθεί ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση λειτουργίας.

Τα προϊόντα που εμείς προσφέρουμε, έχουν υποστεί επεξεργασία από εξειδικευμένα εργοστάσια ή ακόμα και του ίδιου - αρχικού κατασκευαστή. Διαθέτουμε υπολογιστές στους οποίους έχουμε αντικαταστήσει πιθανά προβληματικά μέρη, όπως πχ μπαταρίες, σκληρούς, επεξεργαστές ή μνήμες, ώστε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία τους.

 

Υπάρχει λόγος ύπαρξης τους στην αγορά;

 

Σαφώς, είναι ενδεικτικό ότι εταιρείες - παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Apple, Microsoft, Dell και Amazon δραστηριοποιούνται με την ανακατασκευή και μεταπώληση προϊόντων τεχνολογίας.

Εκτός τη κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη που βαραίνει τις επιχειρήσεις, η κατηγορία ανακατασκευασμένων υπολογιστών οδεύει στην κατάρριψη της έννοιας του μεταχειρισμένου. Κατ’ επέκταση, η κύρια διαφορά μεταξύ ανακατασκευασμένων (refurbished) και μεταχειρισμένων προϊόντων είναι ότι τα πρώτα έχουν τεσταριστεί, επιθεωρηθεί και επαληθευτεί ότι λειτουργούν σωστά, και επομένως είναι απαλλαγμένα από ελαττώματα, σε αντίθεση με τα "μεταχειρισμένα" προϊόντα τα οποία ενδέχεται να κουβαλάνε ελαττώματα.

 

Δηλαδή, τα ανακατασκευασμένα είναι τα ‘νέα’ μεταχειρισμένα;

 

Κι όμως όχι. Τα ανακατασκευασμένα προϊόντα μπορεί να είναι μέχρι και μη χρησιμοποιημένα, από επιστροφές πελατών που είναι ουσιαστικά ολοκαίνουρια αντικείμενα ή μπορεί να είναι προϊόντα με μικροβλάβες που επιστράφηκαν υπό εγγύηση και μεταπώλησαν από τον κατασκευαστή μετά την επιδιόρθωση των ελαττωμάτων και την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας.

Πραγματικά παραδείγματα καινούριων υπολογιστών, που διαθέτουμε ως ανακατασκευασμένα:

Εκτός τις παραπάνω κατηγορίες προϊόντων, μέσα στην έννοια των refurbished υπάγονται και προϊόντα που έχουν υποστεί κανονική χρήση από καταναλωτές. Στην παρακάτω παράγραφο αναγράφονται κάποιες από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται ώστε ένα απλό μεταχειρισμένο προϊόν να επανέλθει στην αγορά ως ανακατασκευασμένο:

Εδώ κάπου ολοκληρώνεται το πρώτο μας άρθρο, ελπίζουμε να αποκτήσατε σημαντικές πληροφορίες και να απαντήσαμε σε ερωτήματά σας. Για οτιδήποτε χρειαστείτε, μπορείτε πάντα να έρθετε σε επαφή μαζί μας καλώντας στο +30 2810 301112, ή στέλνοντας το ερώτημά σας στο eshop@musicorama.gr. Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα, stay tuned!